Lancering Noordelijke Cultuurlening


We the North en Cultuur+Ondernemen lanceren op 17 januari 2019 de Noordelijke Cultuurlening.

De Noordelijke Cultuurlening is er voor kunstenaars, creatieven en culturele organisaties met een droom of ambitie, die woonachtig en/of gevestigd zijn in Drenthe, Friesland of Groningen. Waar het normaal gesproken lastig is om voor culturele projecten een lening bij een bank af te sluiten, maakt We the North lenen nu mogelijk voor initiatieven in de drie Noordelijke provincies. Je leent al vanaf € 1.000,- tot maximaal € 40.000,- tegen een vaste lage rente van 3% en eenmalige afsluitkosten van € 50,-.

Het doel van de Noordelijke Cultuurlening is tweeledig: het maakt lenen mogelijk voor initiatieven in de culturele en creatieve sector en bevordert kennis over, en ervaring met deze vorm van financieren.

Aanvragers moeten aantonen dat zij een investering doen die ten goede komt aan de Noordelijke cultuursector en die voldoende terugverdienpotentieel heeft. Binnen je eigen beroepspraktijk pak je zo financiële uitdagingen op een ondernemende manier aan om je dromen en ambities te realiseren.

Aansluitend kunnen tijdens een borrel vragen worden gesteld aan alle sprekers en ben je in de gelegenheid om andere makers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Meer informatie