Noordelijke cultuurlening


De Noordelijke Cultuurlening is er voor kunstenaars, creatieven en culturele organisaties met een droom of ambitie, die woonachtig en/of gevestigd zijn in Drenthe, Friesland of Groningen. Waar het normaal gesproken lastig is om voor culturele projecten een lening bij een bank af te sluiten, maakt We the North lenen nu mogelijk voor initiatieven in de drie Noordelijke provincies. Je leent al vanaf € 1.000,- tot maximaal € 40.000,- tegen een vaste lage rente van 3% en eenmalige afsluitkosten van € 50,-.

Het doel van de Noordelijke Cultuurlening is tweeledig: het maakt lenen mogelijk voor initiatieven in de culturele en creatieve sector en bevordert kennis over, en ervaring met deze vorm van financieren.

Aanvragers moeten aantonen dat zij een investering doen die ten goede komt aan de Noordelijke cultuursector en die voldoende terugverdienpotentieel heeft. Binnen je eigen beroepspraktijk pak je zo financiële uitdagingen op een ondernemende manier aan om je dromen en ambities te realiseren.

Direct aanvragen

Lenen en trainen

Wanneer je gebruik maakt van de Noordelijk Cultuurlening, heb je toegang tot ons trainings- en begeleidingsprogramma tegen een sterk gereduceerd tarief (75% korting, tot een bedrag van maximaal € 1.000). De kerngedachte van het Lenen en Trainen-programma is dat kunstenaars en culturele organisaties behalve financiële ondersteuning, ook steeds meer aangewezen zullen zijn op hun vermogen om te ondernemen. Hoe zet je je creatieve kapitaal om in economische waarde? Met de versterking van ondernemende competenties en vaardigheden vergroot je je potentieel en investeer je in de toekomst van jezelf en je onderneming.

Vier redenen om aan het programma mee te doen

  • Zeer betaalbaar getraind of gecoached worden.
  • Advies op maat ontvangen op uiteenlopend aantal onderwerpen.
  • Combinatie van zowel individuele begeleiding en groepstraining is mogelijk, evenals het aanvullen met andere onderdelen (zoals de strategische financiële meerjaren analyse voor culturele organisaties).
  • Je lening wordt een opstap naar een financieel gezonde, zelfstandige beroepspraktijk.

Aanvragen

Een Noordelijke Cultuurlening vraag je aan via de website van Keunstwurk en K&C. Wil je meer informatie of heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met het loket uit jouw provincie.

Wie een Cultuurlening verkrijgt van Fonds Cultuur+Financiering, moet die ook weer terugbetalen. Het Fonds Cultuur+Financiering beoordeelt elke aanvraag na een zorgvuldige afweging. Cultuur+Ondernemen adviseert, maar is niet verantwoordelijk voor de toekenning of afwijzingsbesluiten van het Fonds.

Samenwerking

De Noordelijke Cultuurlening is een samenwerking van We the North en Stichting Cultuur+Ondernemen. K&C en Keunstwurk zijn de uitvoerende instanties van de Noordelijke Cultuurlening.

Contact

Loket FrieslandJudith Baarsma (Keunstwurk)
Loket Groningen en DrentheKatja Draper (K&C)
Cultuur+Ondernemen: Renate Timmer

Cultuur en ondernemen
Keunstwurk
Logo Kunst & Cultuur