DutchCulture on Tour: Editie Noord-Nederland


Datum
Plaats in agenda
Tijd
10:00 tot
Locatie
Online
Doelgroep

Voor makers en organisaties met zowel bestaande als beginnende internationale aspiraties.

Kosten

Geen

Omschrijving

Samen met Station Noord nodigt DutchCulture culturele organisaties en makers uit Drenthe, Friesland en Groningen met internationale ambities uit voor DutchCulture on Tour: Editie Noord-Nederland. Op 9 november organiseren ze een digitaal evenement met presentaties en één-op-één adviesgesprekken om jou verder te helpen met internationale samenwerking.

Drenthe, Friesland en Groningen vormen samen We The North; één van de vijftien cultuurregio’s in Nederland. Meertaligheid en Erfgoed zijn in dit regionale beleid thema’s waarbij je al snel te maken krijgt met internationale partners. Leeuwarden als Culturele Hoofdstad 2018 gaf de cultuursector in het Noorden internationaal een enorme boost. Daarnaast weten ook een aantal Noordelijke festivals en organisaties het internationale veld al jaren goed te bereiken.

Tijdens DutchCulture on Tour focussen adviseurs zich een specifieke dag op een cultuurregio; ze bieden informatie over internationaal cultuurbeleid, gaan in gesprek over internationalisering en beantwoorden vragen van makers over internationale mogelijkheden. Hoewel internationaal werken en reizen op dit moment heel ver weg lijkt en COVID-19 de cultuursector aan alle kanten raakt, probeert DutchCulture toch te kijken naar de toekomst en wat wel mogelijk is.

Hoe kun je internationale contacten opdoen? Hoe zet je internationale ambities om in actie zodra dat weer mogelijk is? En op welke duurzame manier? DutchCulture zoekt samen met jou naar de mogelijkheden, of het nu gaat om fondsen die bij je project passen, Europese samenwerkingen of samenwerkingspartners in een specifiek land.

Op 9 november organiseren DutchCulture en Station Noord een digitale editie i.v.m. de coronamaatregelen.  De dag bestaat uit drie onderdelen:
-    Plenaire presentatie (10 – 11 uur)
-    Verdiepende sessie (11.30 – 12.30 uur)
-    Adviesgesprekken (op inschrijving; tussen 13 – 17.30 uur)

Aanmelden

Meer informatie over het programma en het inschrijfformulier vind je hier.